Blach and White cupcakes.

16 stycken.
Du behöver:
250
gram smör.
2 ½ dl socker.
1 tsk vaniljsocker.
4 ägg.
4 dl mjöl + tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk
3/4 dl kakao

Ljus glasyr:
3
dl florsocker.
10 gram smör

Chokladglasyr:
200
gram grovhackad mötk choklad.

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader och placera 16 normalstora formar på en plåt.
Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst, vispa sedan ner ett ägg itaget.
Vänd ner mjöl och bakpulver omväxlande med mjölk.
Dela smeten i två delar och rör ned kakaon i den ena skålen. 
Rör tills allt är blandat. Fördela chokladsmeten i ena halvan av formarna och den ljusa smeten i den andra halvan, så att varje form får en ljus och en mörk halva.
Grädda kakorna i 18-20 minuter och kontrolera med en pprovsticka. Låt de sedan svalna.

Glasyr.
Rör samman florsocker och smör till smörkrämen i en liten värmetålig skål och rör ned så mycket varmt vatten att det bildas en mjuk pasta.
Placera skålen över vattennbad och rör tills glasyren är jämn och blank. Lyft den sedan från värmen och bred glasyren på den ljusa siden av kakorna.

Smält chokladen till chokladenglasyren i en liten skål över vattenbad och bred chokldglasyren på den mörka halvan va kakorna.
Lycka till :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0