Recept på bullar.

Kanelbullar med Kesella.
Degen:
50
gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella
(saffran eller kardemumma)
1 ½
dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
125
gram smör
1 1/4 dl socker
2 ½ msk vaniljsocker
Kanel

Gör såhär:
Smula jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37C.
Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt kesella, saffran eller kanel, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från skålens kanster. Tillsätt ev mera mjöl.
Låt jästa övertäckt ca 40 minuter.
Baka ut enligt något följade förslag.
Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer.
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Sätt ungen på 225C. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen 5-8 minuter.
Stora figurer gräddas i 200C i 10-15 minuter.

Fyllningen, gör såhär:
Blanda alla ingredienser till en "smet"
(när du ska ha i denna "smeten" i bullarna kavlar du ut bulldegen och smetar på denna "smeten" och så rullar du ihop sedan)


Kommentarer
Postat av: sofia.

det såg gott ut :)<3

2010-12-04 @ 19:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0