Rosenbröd.

Receptet.

50 gram margarin smält.
5 dl mjölk.
50 gram jäst.
1 tsk salt.
1 msk socker.
12 dl mjöl.
1 ägg.
Vallmofrön.

Gör såhär:
Värm degvätskan till 37C.
Blanda i jästen så den löser upp sig. Blanda i salt, socker och det mesta av mjölet.
Täck med handduk och låt jäsa i 20 minuter.
Tag upp och knåda degen. Dela degen i 20 små bitar eller fler, rulla dom till bollar.
Sätt på ugnen på 225C. Låt bullarna jäsa 30 minuter under duk.

Vispa ägget och pensla bollar och strö över valmofröna.
Grädda mitt i ugnen i 12 minuter beroende på ugn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0